Khamis, 5 Januari 2017

selamat tahun baru guyssss!!

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarokatuh korang semua!! selamat tahun baru korangggg!! pejam celik pejam celik da tahun 2017 kan..tak terasa masa berlalu giteww!!hahahaha

Baiklah,memandangkan dah lama hakak tak update blog,malam ni hakak belanja lah korang satu post naaaa..hihihi ter exited plak kite..huhuhu

memandangkan dah tahun baru ni, hakak pun nak buka lah buku baru..tak nak lah emo emo ni touching bagai..tak seswai sudah..hakak kan da 26 taun..matang dayah pleasee..huhuhu


well, benda sume orang akan tanya bila masok taun baru ialah AZAM BARU kan?? hakak pun ada azam gak..well, hakak kena lah ikut trend trend ni baru lah tak rasa tua gitewww..hahahhaha


enough with that thing, hakak nak citer ngn korang apa azam tahun baru hakak:

1. kalo boleh nak bersedekah banyak sikit..taknak berkira lagi..sebelum ni selalu gak berkira..macam nk bagi duit seringgit kat kakak kakak yang mintak sedekah bagi tisu tuh..jarang lah hakak bagi sedekah..jahat kan..

~~jadi azam hakak kalo boleh banyak kan sedekah..bukan kah tangan yang memberi lagi baik dari tangan yang menerima??


2. hakak kalo boleh nak jadi independent taun ni..kalo boleh nak gi mana mana bergerak solo giteww..tak nak lah menyusahkan orang..berharap orang tuh atau orang ni boleh tolong hantarkan gi mana mana..

~~jadi hakak kena beranikan diri untuk jadi lone ranger..makan sesorng ke..gi jejalan sesorg ke..tak yah berharap ada pakwe hencem nak temankan hakak makan ngn tengok wayang giteww...hahahahaha

3. hakak kalo boleh tak nak emo emo je..sensetif tak tentu pasal..hakak kalo boleh nak wat cool wat peace je..alaaa..kita wat relax je kalo ada orang wat kitew..takkan kemana orang camtu..hidup ni bukan selalu kat atas kannn...so be prepare utk berada di bawah plak..muahahahaha

~~jadi, hakak kena berjiwa kental dan amik sikap sila meninggal kat orang orang yang menyakitkan hati tuh...huhuhu

4. hakak kalo boleh nak cari jodoh tahun ni..muahhahaha..kalo ada jodoh nak kawin giteww..muahaaha bukan apa, hakak kan da 26 taun..haruslah da start pikir masa depan giteww..tak nak hakak da tua tapi anak hakak budak lagi...no no no..harap harap jumpa lah jodoh tahun ni...aminnn

~~jadi hakak kena start mula bersikap friendly..bukan friendly menggatal yer..friendly supaya ada orang senang nak berborak ngn hakak gitewww..

5. lastly azam hakak taun ni nak be positive je..tak nak think negative..buang negitive vibe dalam otak..huhuhu..

~~~jadi hakak sendiri kena rajin postivekan diri sendiri dulu..sentiasa senyum dan pandang ke depan..


bonus azam 2017: hakak nak start new life..maksud die,nak mulakan suka kat orang baru..orang lama yang hakak da suka sebelum ni sila nyah pergi dari hati dan otak hakak oke?? huhuhu taun baru,azam baru,hidup baru,orang baru..gitewwwww



baiklah..memandangkan ni je yang hakak boleh pikir,sooooo babai lahhh..sampai ketemu lagi yer..di lain post dan lain hari...assalamualaikummmm
Catat Ulasan

aku dan diri ku...

Lilypie Kids Birthday tickers