Sabtu, 7 Januari 2017

Pulau Redang Part 2

Assalamualaikum korang semua..semoga korang semua sentiasa dibawah jagaan ilahi sentiasa hendakNya..amin..Baiklah macam hakak promise semalam lah kan..hakak akan update pulau redang part 2!! dalam part 2 ni hakak akan citer apa yang hakak buat kat sana..huhuhu nantikan yohhh


Okey,enough with that..semalam kita sampai mana ek? hah! sampai hakak lapar kan..belum sarapan..tunggu feri sampai lambat wooo..dah lah lambat bagi harapan palsu betoii..hihihi tunggu punya tunggu tetiba nature thing calling..hakak nk ke bilik air..time nk ke bilik air plak tetibe hakak punya feri tuh sampai kau rasa?? huishhh..opismate da ws hakak cakap "feri da sampai nanti kena tinggal" untungnye urusan dah selesai..hihihi hakak pun kuar dari toilet, angkut lah hakak punya beg semua naik feri..hihihi wat muka seposen..hihi janji hajat da lepas..hihihi


Lepas tuh, hakak pun naik je lah feri..and  the journey is begins...nak sampai pulau redang makan masa sejam lebih jugak lah..hakak da exited ni..tapi tak boleh tidur..hakak tengok surrounding hakak ada yang tidur..nak layan internet memang tak lah sayang oiii..line takde..atas laut..kau rasa ada line?? hahahahah..tapi hakak dapat rakam je lah..huhuhu..last last tertidur jugak walaupun tak lama..rasa dapat lelap dalam 15 minit je..lepas tuh terjaga..Dah terjaga sekali dorang suruh kitorang tukar feri lain..naik feri lagi besar..sebelum ni feri tertutup..this time terbuka plak..tengah laut plak tuh tukar feri..hihi..merasa lah naik feri besar..untung hakak takde mabuk laut je..huhu


Lepas kitorang tukar feri lagi besar, perjalanan dia tak sampai setengah jam..rasa dalam 15 minit camtu baru kitorang sampai betoi betoi kat pulau redang..taddaddada...akhirnyaaa sampai tempat di tuju...gitewwww...hihihi


Lepas dah sampai kan, kitorang pun check in bilik..hakak duduk 5 orang..semua perempuan and single gitewww..opismate yang dapat ikut pun dalam 3 orang je..kak murni,kak farah and lagi sorang arif..yang lain semua famili kak murni..hihihi..kira cam kitorang tumpang famili day dorang lah..hikhik..takpe lah janji happy gi sana..giteww..kira orang yang sebilik ngn aku semua famili kak murni..sedara kak murni lah kiranya..kak farah sebilik ngn husband and famili dia..kak murni pun ngn famili die..so,tinggal hat bujang bujang ni..duk lah sebilik ngn hat bujang..giteww

Seterusnya, lepas dah check in,cop katil semua tuh kan..kitorang berlima yang sebilik ni kan,bersuai kenal n bercadang pergi jejalan sekitar resort and pantai..hah! lupa plak nak habaq nama resort kitorang stay tuh..nama die Redang Bay Resort..kalo korang nak gi Redang boleh gi sana nah..tempat pun cantik menawan giteww..huhu..okey,enough with that..Dah lah baru sampai, tengah panas..kitorang pun berjalan jalan tengok kawasan sambil berselfie giteww..dah abis pusing,kitorang pun patah balik nak gi resort sebab tak silap hakak lah kan, aktiviti snorkelling kul 2 petang camtu..kitorang kejar nak balik sebab nak makan tengah hari..hihihi..kat sana ada makanan..korang tak yah beli..resort sediakan kot..korang kan dah bayar package die sekali ngn makan..dapat makan 4 kali sehari..kau rasa??? best giler kot..tapi rugi je..sebab aku bawak makanan..huhu..kalau tahu tidak ku bawa itu meggi dan makanan yang banyak..beratkan beg je..hikhikhik 😢😢😢 kitorang dapat makan sarapan,lunch,minum petang dengan dinner..okey lah tuh..makanan pun no bad at all..kena ngn selera tekak hakak nih..hihihihi


Dah abis melantak,hakak balik lah bilik untuk siap siap gi snorkelling yang pertama..exited bak hang..huhuhu..kitorang pun tunggu lah kat kuanter pendaftaran die tuh..tunggu nama kena panggil..oleh sebab ketua die kak murni,kitorang pun tunggu lah sampai grup kak murni di panggil..tapi kena bayar rm20 untuk sewa barang google ngn jaket keselamatan die..sewa 2 hari yer..sebab jadual die 3 kali snorkelling..yang hakak duk citer ni snorkelling yang pertama..hihihi lepas dorang panggil nama grup kitorang, kitorang pun naik lah bot..lepas tuh dorang bawak lah kitorang kat tempat snorkelling..tidak ku sangka tidak ku menduga..tempat yang dorang bawak tuh dalam nak oiii!! hakak ni dah lah tak tahu berenang..hakak panik..ohhh!!! tidakkk!! tak nakkk!!! mama tolong anak mu ini...hampir mati lemassss...huwaaaaaaa...lepas tuh hakak turun sekejap je..hakak naik balikkk..hakak tak ingat lah siapa yang tolong selamatkan hakak..sebab hakak da panik nak mati nih..i cant remember at all..tapi kepada encik/cik yang selamatkan hakak terima kasihhh sesangat nahh..jasamu dikenang samapai mati..huhuhu..sejak tuh hakak taknak snorkelling tempat dalam..no no no..ever no!!


tapi dorang yang pandai berenang tuh seronok lah aktiviti air nih!hakak trauma habis ni..hihi tuh baru snorkelling pertama..ada lagi 2 snorkelling..kau rasa macam mana?? nazak lahhhhh..lepas tuh kitorang pun di bawak pulang ke resort..lepas tuh hakak balas dendam lah sebab snorkelling tadi masok dalam air sekejap sangat..hakak mandi tepi tepi pantai je..tak berani lah dalam dalam..huhuhu..lepas dah puas mandi pantai, hakak pun gi lah kantin nak minum petang..ngan baju basah basah..hihihi hakak dulik apa kann...hikhik..actually,ramai je yang buat begitu..huhu


Lepas da makan petang kan, hakak pun mandi mandi lah lagi sekali..nak tukar baju untuk malam plak..aktiviti malam adalah bebas..huhuhu..bleh layan perasaan giteww..huhu lepas makan malam duk lah dalam bilik..oleh sebab penat oii..hakak pun tidur awal..dalam kul 9 camtu lah..hihihi..


Esoknya bangun pagi, kitorang 3 orang, hakak,anak buah kak murni nama die athirah ngn kawan die nama nadia, bangun pagi pagi nak tengok sunrise kat pantai..cantik subhanallah...sempat lah tangkap gambar sekeping dua camtu..huuhuhu..lepas tengok sunrise kitorang pun balik resort untk breakfast..huhu..makanan die sedap..hakak tak bohong nak oii..ala ala orang kaya punya breakfast..hihihi..lepas dah breakfast, kitorang balik bilik untuk siap siap gi snorkelling kedua..snorkelling kedua ni kul 9pagi tak silap hakak..maklumlah benda throwback..ingat tak ingat lah camtu..huhuhu..Lepas tuh kitorang pun naik bot untuk gi marine park tak silap hakak..marine park ni kan..lawa sangat..ikan die banyak kot..huhuhu betoi hakak tak tipu..gi snorkelling tempat tak dalam pun dah boleh nampak..kitorang pun bawak lah roti..bagi ikan makan..banyak oii ikan..hihi ada macam macam jenis ikan..comel comel je semua..huhuhu..aktiviti ni paling hakak feverat sekali lah..sebab mandi kawasan tak dalam sangat..dorang bagi kitorang mandi dalam masa 1 jam je..huhuhu tuh pun actually puas mandi..hihihi seronok..dah sejam kitorang pun balik ke resort untuk makan tengah hari plak..Lepas makan tengah hari, hakak pun tidur n decide tak nak gi snorkelling yang ketiga tuh..penat oii..hakak nak relax..puas tidur, petang tuh hakak pun cuci mata..hihihi gi shopping..sibuk gi tengok resort orang lain..boleh je orang luar masok tengok..huhuhu..da nak maghrib hakak pun pulang untuk mandi n makan malam..huhuhu.. lepas tuh hakak pun tidur n kemas barang untuk balik esok..esok nak balik dahh

Lepas bangun pagi, kitorang pun sarapan n bertolak naik feri dah..check out semua okey, dah boleh naik feri sampai kuala terengganu..sampai kuala terengganu kitorang pun shopping kat pasar payang utk famili hakak semua..huhuhu..beli lah kain batik untuk mak hakak..beli keropok lekor,keropok keping..lepas tuh bertolak naik bas untuk ke kuala lumpur..sampai KL dalam kul 8 ke 9 macam tuh..lepas tuh kembali ke dunia realiti..esoknya hakak kena kerja dah nak oii..huhuuhu hakak tak amik pun cuti extra..hihihi..

Baiklah korang semua..itu je lah kisah hakak di pulau redang..3 hari 2 malam..1 hingga 3 october 2016...package hakak amik rm370..termasok makan dan minum...so,its berbaloi utk relax kan otak anda yang serabut tuh...huhu

Assalamualaikum semua..tak jawab dosa,jawab tanda sayang...hihihi
Catat Ulasan

aku dan diri ku...

Lilypie Kids Birthday tickers