Jumaat, 6 Januari 2017

Pulau Redang Part 1

Assalamualaikum korang..tak jawab dosa,.jawab tanda sayang giteww..huhuhu Baiklah memandangkan da tahun baru 2017, hakak rasa hakak nak manfaat kan tahun ini dengan baik dan saksama gitewww..hahahahaha


baiklah, kalo korang semua perasan lah kan blog hakak dah bertukar baru kan..cantik tak blog hakak ni?? comel tak? macam tuan die tak?? okey itu perasan je..hakak bukan hot n cantik sangat punnn..tapi comel ada..#haruslahpujidirisendiri


Sebenarnya hakak dapat green light dari kakak hakak tuk guna notebook die..sebab die tak guna dah..internet hakak hotspot je ngn henpon hakak..dah tuh sebulan umoble bagi kau 16gb data kau rasa?? banyak oii..huhuhu gunakan sebaiknya giteww..


okey,enough with that..semalam kita story tentang azam baru kan?? malam ni hakak nak throwback je..throwback pasal pulau redang hakak pergi dulu tuh with opismate..dulu kan just share gambar story tak sangat..so,this entry akan banyak menulis lah yer..gambar hakak share sikit..hari tuh da shared..korang rajin rajin lah scroll bawah..huhuhu


kisah hakak bermula dengan....30 september 2016, hakak still kerja macam biasa..tapi agak exited sikit sebab malam tuh hakak nak berangkat gi redang kan..mau tak exited..otak dah ke laut da wehh..tapi sebab komitmen dengan kerja,kite just working until 5pm..

balik umah pun exited gak nih..dengan nak mandinya..beg nya..checking barang takut ada yang tinggal..n jangan lupa hakak punya kesayangan..hihihi my bear bear..actually hakak ni jenis kalo tidur kena peluk something..tak kisah lah bear ke selimut ke..dah tuh atas bas kau nak berselimut?? hahahah memang tak lah kan..hakak pun bawak lah bear bear...hihi tapi habis kena bahan ngn opismate hakak..kuang ajakkkk..suke ati lah nak bawak bear bear..jeles lah tuh! huh!


okey, enough with that, dalam kul 8.00 lebih camtu abang hakak ni tolong lah hantar hakak kat axis residence..rumah director hakak..dia lah yang arrange sume benda..die yang bagi cadangan pergi redang..kira die lah kepala besarnya..tanpa die tak merasa lah hakak ke sana giteww..nama director hakak tuh kak murni,,dah cam kakak kakak kitew dah..huhuhu tapi kite merancang Allah pun merancang..tapi sebaik baik perancang adalah dari Allah jua..hakak lambat..kuar umah dah ngam ngam dah..tapi sampai axis lambat sikit..tak sangka alik sana jem oii...tak ku sangka tak ku menduga betoii...hihihi kak murni da ws hakak ni...hakak ni jenis cepat gelabah sikit..huhu..dalam hati duk doa doa jangan lah tinggalin jua gitew..huhu pastu opismate hakak lagi lah duk ws hakak takutt takut kan hakak..kena tinggal lah hape..hakak lagi lah gelabah ayam..mujur tak jadi ayam je..hahhaahh


Akhirnya sampai jua ku di axis..baru sampai residence axis ni..belum sampai redang lagi...hahahahah..maaf lah yer, pada sape yang tak suke membaca..sila skip blog ni..hahahah

Baiklah kita sambung..dah sampai axis,belum gerak lagi ni..kena tunggu bas lah pulop..bas company kitorang lah...dah tuh hakak lambat sebab jem..opkos lah bas tuh pun lambat gak..jem nak oii..hakak tak bohong..hahhaha.. dalam 10 minit later, bas pun sampai..hakak pun cium lah tangan ibunda hakak..hihihi hakak punya habit kalo kemana mana mesti salam ibunda hakak dulu..macam amik berkat lah konon..hihi..dari keecik memang begitu...lepas tuh kena perli ngan kak murni pulop..sebab salam ngn cium pipi cam gi jauh bebenor..hahahah nak wat camno hakak ni anak bongsu oii..manja die lain macam sikit...hahahaha

hakak pun naik lah bas...hakak duduk kat belakang sekali..huhuhu..best pulop dok sorang..takde orang kacau..hakak ngn dunia hakak je..hihihi perjalanan rasa dalam 7 jam camtu..plus minus lah..huhu dalam perjalanan memang asik tido je lah kerja hakak...hahaha

dalam kul 4 ke 5 camtu hakak tersedar..tengok tengok dah sampai kuala terengganu...huhu lepas tuh hakak pun turun dari bas ke masjid untuk solat subuh berjemaah gitew..huhuhu..rupanya jetty die dekat je ngn masjid hakak solat tdi..lepas solat dlm 6 ke 7 camtu *tak ingat kul bape*  kitorang pun berpusu pusu ke jetty kuala terengganu..janji nya before 8 kena sampai lah...8 lebih kuanter tak buka..ko rasa??mau tak angin..dah lah hakak belum sarapan..biasa lah di mana mana janji melayu mesti ada..bak kata abam bikai janji di capati..hahhaahha

video
Nih video hakak sempat rakam kat kuala terengganu..huhu seronok wehh..nak hilang kan stress boleh je mai kuala terengganu...huhuhu


korang hakak rasa stop sampai sini dulu taw..nanti hakak update part 2 k..dalam part 2 hakak citer apa aktiviti hakak kat sana..stay tuned peep!!
Catat Ulasan

aku dan diri ku...

Lilypie Kids Birthday tickers