Isnin, 24 Oktober 2016

Its hard to be honest

Assalamualaikum.. Semoga dalam jagaan ilahi sentiasa hendaknya..

Okey, like the title for this post, kadang² kita ni susah nk berlaku jujur kan.. Bila da jujur plak ade je manusia ni terasa.. Bile da terasa berlaku pergaduhan plak.. Kadang² tak tahu nk watpe.. Jujur ke idok?  Huhu

Sebenarnya sebagai manusia kite ni terlalu jaga perasaan org.. Sampai perasaan sendiri terabai.. Sampai kita sendiri tak jujur dgn diri sendiri..

To be honest is really hard thing to do.. Bcoz when you too honest people will treat you bad.. But when you become hipokrit they still treat you bad.. So what the point??

Nak jumpe manusia yg jujur ni memang payah.. Sbb rmai manusia bertopengkan binatang.. Mereka pura² baik dgn kita, belakang?? Pijak kepala kita, kutuk kita.. Tapi kalo da jmpe dgn manusia yg satu dlm sejuta ni memang untunglah.. Sbb its hard to find diamond in the dark😆😆😆

Okeylah, last but no least.. Deep down, terpulang pd kita nk tentukan hidup cmne yg kita nak..

Catat Ulasan

aku dan diri ku...

Lilypie Kids Birthday tickers