Rabu, 1 Jun 2016

Hati~~hati-hati

Assalamualaikum... Apa khabar semua.. Semoga dalam jagaan ilahi sentiasa hendaknya..

*lurus ke titik* straight to the point

Baiklah, macam tajuk entry hari ni.  <hati~~hati-hati>

Apa yang korang faham tentang tajuk ni?? Anyone?? No?? Okey, let me explain it

Semua orang yang hidup atau bernyawa ada hati. Even haiwan pun ade hati.  Kalau tak ada hati macam mana kucing korang boleh merajuk ngn korang kan.. Hihihi

Hati manusia ni halus sangat. Kadang-kadang dia cepat je terasa dgn apa yang orang cakap, walhal orang tuh bergurau.  Kadang-kadang hati kita ni sado giler, orang dah kutuk kita macam-macam pun still boleh go on lagi. Hati ni kita yang jaga dia. Nak harapkan orang jaga hati kita? Hah! Dalam mimpilah dik non. They dont even care about it. Sebab tuh before nak jaga hati orang, kita kena pastikan dulu hati kita macam mana. Hati ni keras ke sado ke cepat touching ke. Sebab bukan senang nak jaga hati orang ni. Mereka yang bernama manusia tak pernah cukup dan puas dgn rahmat yang diperolehi.

Nak jaga hati ni kena hati-hati sebab mana tahu orang tuh jenis friend eat friend ke nasi talam ke. Depan baik belakang sendiri mahu ingat. Semua mesti pernah berdepan ngn orang macam ni. 

Kadang-kadang, nak jaga hati pun kena beringat gak sebab takut ada hati yang terpaut *ciaciacia*

Okeylah sampai ni je entry malam ni. Selamat menyambut Ramadan al mubarak
Jom nyanyi ~~ramadhan tiba~~

Catat Ulasan

aku dan diri ku...

Lilypie Kids Birthday tickers