Ahad, 7 Februari 2016

Renung kembali

Assalamualaikum.. Apa khbar semua?  Harap2 sentiasa dibawah jagaan ilahi..*senyum manis*

First thing first

Sila abaikan post aku yang sebelum ini.. It's just my luahan perasaan je.. Hahaha nothing to do with any person in this world.. Hihihihi

Okay back to title.. Ayuh kita renungkan kembali.. Adakah selama ini kita dah cukup bersyukur dengan apa yang kita perolehi??

Let's say.. For today.. Saat kita bangun dari tidur.. Adakah kita mengucap syukur ke hadrat ilahi atau bangun je hal duniawi yang berada di otak kita??

Okey,  fyi aku ni bukanlah maksum or alim orangnya.. I'm just me.. Someone who wanna be a better person every single day.. Trying harder to think what the thing i could do for ummah or famili at least..

Okey back to basic, post ni actually untuk aku jugak.. Ye lah.. Every advice used to be to ourself too.. Renungkan sejenak..

Pernah tak kita terfikir andai hari ni hari terakhir kita kat dunia ni.. Cukup tak amalan kita selama kita hidup.. Contohnya aku tahun ni berusia 25 tahun.. Cukup tak amalan aku untuk bantu aku nanti?

Nobody can answer it.. Just kita yang perlu buat persediaan untuk menghadapi hari tersebut.. Buat amal kebaikkan secara berterusan.. Kalau boleh tinggalkan maksiat yang pernah kita buat dulu.. Aku tahu payah nak tinggalkan benda yang dah biasa kita buat.. I know its struggle enough to us.. But Allah tak pandang pun kita dulu macam mana.. Allah pandang usaha kita.. Allah pandang apa yang terjadi pada kita di akhirnya.. Which means, the result for we struggling..

Jadi, istiqamahlah dan berubah lah ke arah yang lebih baik.. Nobody know when their life gonna ends.. Just be ready.. *senyum*

Catat Ulasan

aku dan diri ku...

Lilypie Kids Birthday tickers